EL COMITÉ D’EMPRESA DE RTVV ACUSA LA DIRECCIÓ D’AUGMENTAR LA CRISPACIÓ AMB LA MANIPULACIÓ INFORMATIVA DE LES PROTESTES D’ESTUDIANTS DE VALÈNCIA

Ya era hora…

El Comité d’Empresa de RTVV ha lliurat en mà a la subdirectora d’Informatius de Canal 9, Salud Pedrós, el seu comunicat contra la manipulació informativa de les protestes estudiantils de València i eixigint les dimissions dels responsables d’informatius de la televisió i la ràdio públiques. Desenes de treballadors han recolzat esta acció amb la seua presència. El Comunicat, que tornem a adjuntar, ha sigut llegit en mig de la redacció d’Informatius de TVV.

ELS INFORMATIUS DE CANAL 9 I RÀDIO 9 OCULTEN SISTEMÀTICAMENT LA RAÓ ÚLTIMA DE LES PROTESTES D’ESTUDIANTS, LA MAJORIA MENORS D’EDAT, QUE SÓN CRIMINALITZATS.

El Comité d’Empresa de RTVV denuncia que els informatius de Canal 9 i Ràdio 9 estan oferint una informació tergiversada de les protestes estudiantils que des de la setmana passada es viuen al centre de València. A més, no estan donant la rellevància informativa a uns fets que han paralitzat gran part de la ciutat i han tingut un ressò preferent, inclús, en mitjans internacionals.

Des d’ahir de vesprada, quan les càrregues policials van provocar més detencions i ferits, totes les edicions informatives de la televisió i la ràdio públiques segueixen el mateix fil argumental i visual:

 • S’oculten intencionadamemt totes les imatges dels colps i la brutalitat policial contra els estudiants de l’IES Lluís Vives.
 • Es presenta a la policia com a víctimes (fins a assegurar que la majoria de ferits són els agents) i els estudiants menors d’edat com a culpables.
 • Per contra, no s’informa que entre els ferits hi ha periodistes de diversos mitjans.
 • Es descontextualitzen les causes dels fets reduint-los a només “disturbis” i “incidents”
 • S’amaga el per què de les protestes: les retallades en l’ensenyament aprovades pel Consell i la falta de calefacció.
 • Canal 9 no ha emés les declaracions del cap de la policia que tatxa els estudiants d’”enemics”
 • S’intenta deslegitimar les protestes dels estudiants assegurant que “no estan autoritzades”, quan en la realitat l’única cosa que no estan és comunicades.

Per tot això, demanem la dimissió del director general de RTVV, José López Jaraba, els directors de Canal 9, Luis Redondo, i Ràdio 9, Nuria Romeral, i dels respectius Caps d’Informatius, Salud Pedrós i Juan José Braulio.

Considerem que la cobertura informativa que estan imposant tots ells aprofundeix en el divorci dels nostres mitjans amb una bona part de la societat valenciana i ens deslegitima en el nostre paper de servei públic. La irresponsabilitat de la direcció també pot arribar a posar en perill la integritat dels treballadors que són enviats a cobrir estes informacions.

El Comité d’Empresa de RTVV també se solidaritza amb les legitimes reivindicacions dels estudiants, pares, i professors.

Per últim, el Comité d’Empresa recorda que els treballadors de RTVV, amenaçats per un ERO, participaran en la manifestació de dissabte que vé en contra de les retallades i en defensa del sector públic. En esta manifestació, els treballadors de Canal 9 i Ràdio 9 tractaran de donar veu a tots els sectors de la societat valenciana que la direcció està silenciant.

Etiquetado con: , , , , , , , , , , , ,
2 Comentarios en “EL COMITÉ D’EMPRESA DE RTVV ACUSA LA DIRECCIÓ D’AUGMENTAR LA CRISPACIÓ AMB LA MANIPULACIÓ INFORMATIVA DE LES PROTESTES D’ESTUDIANTS DE VALÈNCIA
 1. nachodila dice:

  Ya hace años que la historia de RTVV supera a las mejores películas de terror… la cúpula de dirección actúa al servicio directo de los políticos de turno, ha sido un puesta en evidencia como ejemplo de enchufismo y corrupción institucional en algunas universidades europeas, y los procesos de selección de personal distan mucho de ser justos y democráticos.
  RTVV se está liberando gracias a sus trabajadoras y trabajadores que todavía no hay perdido el norte.
  No pretendo que nadie se moleste, pero RTVV es una televisión tóxica por sus contenidos y totalmente parcial, y una de las claves del éxito del PP en la CV, y si no que se lo pregunten a los jubilados y pensionistas valencianos.

 2. ASCENSION dice:

  Esoy completamente de acuerdo, con esta noticia, la unica television que no esta informando de lo que esta ocurriendo realmente es rtvv, suelen hacer en las noticas, una pequeña reseña de lo que esta ocurriendo. Sin embargo si tu ves noticias en la diferente televisiones, en todas, se estan dando imagines y datos, de lo que sta pasando realmente, y en algunas incluso se estan haciendo debates, sobre las maninifestaciones y la actuacion policial.
  ello.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*